2013 m. vasario 3 d., sekmadienis

Žiema su meilės prieskoniais.


„Jau saulėlė vėl atkopdama budino svietą
 Ir, žiemos šaltos triūsus pargriaudama, juokės.
Šalčių pramonės su ledais sugaištį pagavo;
Ir putodams sniegs visur į nieką pavirto.“

Argi ne taip, kaip kadaise parašė Kristijonas Donelaitis įvyko vos prieš kelias dieneles?  Aš jau maniau, kad mano mylimoji žiema taip ėmė ir pasibaigė. Tačiau anądien,  kai aš to net nemačiau, iš dangaus pabiro daug daug snaigių! Ir, nors žiema jau ne be tokia kaip praeitą mėnesį, kai šaltukas kando į nosytę ar ausytes, tačiau vis dar „balta balta kur dairais“.
Nors žiema, man, yra tobulas metų laikas, ji verčia jaustis melancholiškai. O dar ta artėjanti Valentino diena... :D Ne gana to, kad per Kalėdas tenka žiūrėti kaip laimingos porelės renka vieni kitiems dovanas, mėgaujasi jomis, per Naujus metus likus nedaug iki vidurnakčio dvi pusės susijungia, tai dar ir Valentino diena – meilės diena.  Nors tai ir ne mūsų, ne lietuvių šventė, ji yra čia MASIŠKAI švenčiama.  Gera tai šventė ar ne? Daugeliui porelių tai, žinoma, gera, šią dieną jie skiria dėmesio vienas kitam ir pan. O mums, šios žemės gyventojams, dar nesuradusiems savo antrosios pusės, ši diena tragiška. Visur matai raudonas širdeles, meile trykštančią per kraštus... Ech... Stengiesi išgyvent tą dieną, o jau po dviejų dienų laukia vėl meilės diena, tik šį kart ne žmogui, o Tėvynei.
Valentino diena, manau, dar ir naivuolių diena. Gyveni žmogus vasario 14d., ir lauki: galbūt kažkas pasiųlys būti jo(s) valentina(u)! Atsimenu pradinėje mokykloje, ar darželyje, tokių siūlymų būdavo daugiausia :D Na, šiais metais pasistengsiu grįžti į tuos laikus, nustosiu nekęsti šios dienos, galbūt giliai širdyje pabūsiu ta naivia mergyte tikėdamasi kažko pasakiško... 

P.s. Nenervuoju Miglės ir įdedu nuotraukų :D 



http://www.youtube.com/watch?v=g4LFjWlcoF8
http://www.youtube.com/watch?v=sUH75lxZO9c
http://www.youtube.com/watch?v=uQZtM8kH9uE

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą